Lage opkomst medezeggenschaps­verkiezingen HAN 2023

Aantal stemmers teruggelopen van bijna 40% in 2021 naar 28,3% in 2023

De uitslag van de medewerkersverkiezingen voor de medezeggenschap is bekend. Tussen 23 en 30 mei 2023 konden medewerkers van de HAN hun stem uitbrengen. Was in 2021 de opkomst nog bijna 40%, dit keer kwam het aantal stemmers niet verder dan 28,3%.

Niet dat het teruglopende aantal stemmers als een grote verrassing komt. Het aantal HAN-medewerkers dat bereid is om zitting te nemen in de centrale medezeggenschapsraad of een van de deelraden, neemt ook steeds verder af. In een eerder artikel op SAM waarin MR-voorzitter Tamara Kramer wordt geïnterviewd, vertelt zij al dat er bij veel deelraden net genoeg kandidaten zijn of dat stoelen zelfs leeg blijven. In dit artikel legt zij uit wat volgens haar de oorzaken zijn van de tanende belangstelling.

De gekozen medewerkers
Inzet van de verkiezingen was wie van de medewerkers die zich kandidaat gesteld hadden, hun collega’s per 1 september gaan vertegenwoordigen in de personeelsgeleding van de centrale MR en die van drie academieraden.

In de centrale medezeggenschapsraad gaan vanaf het nieuwe studiejaar de volgende medewerkers aan de slag: Dirk Weijers, Hedi Windgassen, Jean-Paul Entingh, Koen Hermers, Marijn Post, Nick den Uijl, Sander Boelens, Skadi van Hemert en Suzan Mooren.

In de deelraad van de academie Educatie nemen de volgende medewerkers plaats (opkomst 2023: 40,6% (2021: 55,3%): Erica Koldenhof, Hedi Windgassen, Katrijn Opstoel, Roeland van Westerop en Teun de Wilt.

Bij de International School of Business was de opkomst, hoewel minder dan twee jaar geleden, nog steeds boven 50% (opkomst 2023: 51,6%, 2021: 56,3%). De nieuwe deelraadsleden zijn Edwin Vermeulen, Sandra van den Bosch en Sanne Geurts.

De academie Organisatie en Ontwikkeling had een opkomst van 46,4 % (in 2021 waren er geen verkiezingen). De medewerkers die plaatsnemen in de deelraad van deze academie zijn: Hans Hofstra, Mark van Doorn, Monique de Mandt, Rachid Tamrouti en Shani Mooijman.

Bron: Han.nl

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *