Stelling: “Menstruatieverlof moet ook in Nederland worden ingevoerd”

Spanje loopt in Europa voorop met een voorstel voor menstruatieverlof, waardoor vrouwen het recht krijgen om – doorbetaald –  thuis te blijven op alle dagen waarop zij tijdens hun menstruatieperiode niet in staat zijn om te werken. Menstruatiepijn zou een zwaar onderschat probleem zijn, vinden velen. Ook gehoord: niet zeuren, maar doorwerken! Wat vind jij? SAM hoort het graag!

Alle reacties (5)

Pepijn Arts

Ik vindt het opzich een goed idee maar ik denk wel dat dit goed gereguleerd zou moeten worden. Misschien met een soort bewijs van de dokter dat de persoon zware pijn ervaart? Mensen kunnen hier namelijk gemakkelijk misbruik van maken en zo 40 dagen extra per jaar vrij krijgen. Dat is neem ik aan niet de bedoeling. Ik zou ook bang zij dat dat een negatief effect heeft op de kansen die vrouwen krijgen op de arbeidsmarkt. Food for thought!

likes Reageer

Bente Postma

Op de dagen dat ik ongesteld ben val ik vaak flauw van de pijn en moet ik er soms ook bijna van overgeven. Ergens anders dan mijn bed zijn kan ik dan niet: menstruatie verlof zou dan een hele uitkomst zijn.

likes Reageer

YmT

Ik vind het een mooi inititiatief, en vind dat dit zeker ingevoerd zou moeten. Er zijn veel vrouwen die volledig onwel worden van hun menstruatieklachten. Deze vrouwen gun ik het om die tijd thuis te kunnen zijn. Echter, denk ik wel dat er duidelijke afspraken over gemaakt moeten worden om te voorkomen dat er misbruik gemaakt word van de regeling. Een verklaring waarom je de tijd vrij nodig hebt bijvoorbeeld. Aan de andere kant, bestaat ziekteverlof al, en als je door menstruatie zo ziek bent dat je niet kan werken valt dat dan toch onder ziekteverlof? Ook al vind ik het een goed idee, volgens mij ligt het probleem niet bij het soort verlof. Maar juist dat er überhaupt meer bewustzijn en minder afkeuring mag zijn voor menstruatie en de klachten die daarbij komen.

likes Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *