Creatief met biet

Studenten Food & Business experimenteren met een bijna vergeten groente: de biet

Bij de opleiding Food & Business gaan studenten aan de slag met een volgens docent Paul Lange bijna vergeten groente: de biet. Het is een heel gezonde groente, ook een goedkope groente, en je kunt er van alles mee doen, zoals de studenten in deze video laten zien. Van bieterbal tot bietburger. Smakelijk.

Wil je die bietburger uit de video zelf eens uitproberen? Dan heb je geluk, hieronder staat het recept:

Ingrediënten voor vier bietenburgers:

  • 150 gram gekookte rode bietjes
  • 200 gram kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • peper en zout

Nodig voor erbij:

  • 4 plakken kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Sla, tomaat, komkommer, saus

Doe alle ingrediënten voor de bietenburger in een keukenmachine en maal. Niet te lang, er mogen nog wat stukjes in het mengsel zichtbaar blijven.

Proef het mengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.

Kneed 4 burgers, leg op een bord, dek af met folie en laat opstijven in de koelkast (1 uur) of in de vriezer (half uur).

Verwarm een scheutje olie in een (grill)pan en bak de burgers in 8-10 minuten.

Leg op het laatst een plakje kaas op de burgers tot het gesmolten is.

Serveer de burger op een broodje en voeg eventueel sla, komkommer, tomaat en saus toe.

Alle reacties (0)

Reageren? Hou je dan wel aan de spelregels.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *