Liefde in studententijd

“Ik was plotseling héél vaak op de campus, maar niet om te studeren”

Speciaal voor Valentijnsdag zetten we vandaag twee ‘HAN-stelletjes’ in het zonnetje. De liefde vonden zij dankzij hun studie. “Ik voelde me een sulletje naast haar.”

Marit en Marloes

Marloes en Marit (beide 23) hebben sinds zeven maanden een relatie. Marloes is derdejaars student Leraar Engels en zit momenteel voor haar minor Onderwijs in Internationaal Perspectief in Nepal. Marit studeerde recent af aan de Pabo en werkt als invalleerkracht in het basisonderwijs in Nijmegen.

Marit over Marloes: “Ons verhaal begon tijdens een typische studentenavond. Na een feest in Van Buuren georganiseerd door verschillende studieverenigingen, gingen we naar Underground. Marloes stapte op me af en zei, ik heb zin om te zoenen, jij ook? Het was een interactie van een paar seconden, we zagen elkaar daarna lange tijd niet. Op school moest ik als voorzitter van SV Meesterlijk een namenlijst doorlopen, wat gênant was, want Marloes stond ertussen maar ik wist haar naam niet meer. Niet veel later waren we een Tindermatch, toen ging het snel. Tot diep in de nacht appten we elkaar en stuurden we ellenlange spraakmemo’s. Daar bleef het bij omdat we beide geen volgende stap durfden te zetten. Als ik haar op school zag, was ik nerveus en een beetje verward. Ik vond haar zo mooi, ze straalde een bepaalde kracht uit. Ik voelde me een sulletje naast haar. Ik studeerde af en had weinig te zoeken op de HAN, maar ik kwam ineens héél vaak naar de campus, en niet om te studeren, haha. Ik verzon steeds een reden om haar daar te zien. Later hoorde ik dat Marloes hetzelfde deed. Van een echte date kwam het gelukkig wel: op het Waalstrand bij een kampvuur met een fles wijn. Ik vond Marloes mentaal sterk en ontzettend zorgzaam. Ze is zeer begaan met de maatschappij en kan slecht tegen onrecht. We werden super verliefd. Wat we eigenlijk verafschuwden, gebeurde: we werden zo’n klef stel op de campus, haha. Na mijn afstuderen ging ik op surfkamp in Frankrijk en is Marloes een week overgekomen. Ze was blij, vrij en zorgeloos en ik dacht: ik hou van jou. Ik wachtte er wel een tijd mee om dat tegen haar te zeggen. We waren bijna elke dag samen tot Marloes afgelopen week naar Nepal vertrok. We zien elkaar 4,5 maand niet en dat vind ik moeilijk. Ik stort me nu op werk. We houden contact met videobellen, rekening houdend met het tijdsverschil en de verschillende ritmes die we nu hebben. Na de zomer gaan we rustig bekijken of we gaan samenwonen.”

Marit en Marloes

Marloes over Marit: “Tijdens die avond in de Underground zei een vriendin, zij is leuk voor jou, en ze wees naar Marit. Met de stoute schoenen aan vroeg ik of ik Marit mocht zoenen. Tijdens die kus kreeg ik een error want ik vond haar meteen écht heel leuk. Ik stamelde dankjewel en ben weggelopen. Heel ongemakkelijk. Nadat we een Tindermatch bleken te zijn, voerden we lange diepgaande gesprekken over het leven. Wanneer we elkaar op school tegenkwamen, werden we alle twee knalrood. Ik hoopte steeds dat ze me zou zoenen maar dat deed ze niet. Na een studieborrel sloeg de vonk over. Ik ben voor Marit gevallen omdat ze een hele leuke, gezellige, energieke en positieve meid is. Ze heeft een fijne vibe over zich, heel toegankelijk. Ik kan volledig mezelf zijn bij haar. Toen ik gestrest was voor mijn studie, hielp ze me. Ik heb dat uur in de stilteruimte op de HAN alleen maar naar haar zitten staren als een stalker. Ik dacht, waarom kiest ze in vredesnaam voor mij? Ik vond en vind haar geweldig. Ik geef eigenlijk niks om Valentijnsdag, maar nu ik in Nepal zit, vind ik het toch jammer dat we op onze eerste Valentijnsdag niet samen zijn. Als je zoveel samen bent en dit ineens stopt, krijg je afkickverschijnselen, haha. Ik mis haar erg. Ik zie heftige dingen in Nepal en zou daar graag langer met Marit over praten. En haar knuffelen om even alle zorgen te vergeten. Ik onderschatte hoeveel ik haar zou missen. Maar ik ben vooral dankbaar dat ik iemand heb die ik zo kan missen.”

Jessie en Thomas

Thomas en Jessie (beide 19) studeren aan de Pabo in Arnhem en hebben sinds vijf maanden een relatie. De eerstejaars hebben elkaar ontmoet tijdens de introweek.

Thomas over Jessie:
“We waren in recreatiegebied de Berendonck en zaten bij elkaar in het introgroepje. Ik vond Jessie gelijk leuk. Ze is spontaan, lief, sociaal en ze ziet er goed uit. We praatten over van alles en nog wat en hebben over veel dingen dezelfde opvattingen. Tijdens een feest in de Aspen Valley zoenden we voor het eerst. Het introgroepje wilde na de intro weer afspreken, maar iedereen haakte af en Jessie en ik bleven over. Het afspreken ontstond niet uit het idee om te daten maar daar heeft het wel toe geleid. Tijdens onze eerste date in Game Box Arnhem werd ik verliefd. Nadat zij niet veel later mijn ouders had ontmoet en ik die van haar, heb ik gevraagd of ze een relatie wilde. 23 september is ‘onze’ datum. We wonen beide nog thuis en op een uur rijden van elkaar. Gedeeltelijk reizen we samen van en naar school, waar we overigens niet in dezelfde klas zitten. Op de campus doen we ieder ons eigen ding, hebben we eigen vriendengroepen en zul je ons niet klef zien doen. Buiten schooltijd doen we leuke dingen zoals wandelen, Netflix kijken of ergens lunchen. Op Valentijnsdag neem ik Jessie mee uit eten naar een Grieks restaurant waar ik vaak met mijn familie kom. Ik ben niet overdreven romantisch maar ik wil die dag wel iets speciaals doen voor haar.”

Jessie en Thomas

Jessie over Thomas: “Tijdens de intro voelde ik me overdonderd door alles en iedereen. Ik keek de kat uit de boom maar klikte al snel met een aantal mensen. Waaronder Thomas. Tijdens het eindfeest hebben we gezoend. De dag erna staarden we stiekem naar elkaar. De vonk sloeg een paar weken later echt over. Ik viel voor zijn humor. Hij is sociaal en lief, een gentleman. Als ik het koud heb of hongerig ben, dan lost hij het op. In kleine dingen is hij attent. Laatst was ik ziek en is hij naar mij toegekomen in plaats van naar een groot campusfeest te gaan. Ontzettend schattig. Ik ben niet eerder met een jongen geweest die zo toegewijd is. Aanvankelijk hield ik de boot af omdat ik niet van plan was een relatie aan te gaan tijdens mijn studententijd, maar mijn gevoelens voor Thomas waren te sterk. Dat hij me op mijn kamer vroeg of ik zijn vriendin wilde zijn, vond ik mooi. We wonen in verschillende steden en zitten niet bij elkaar in de klas, maar door onze studie zijn we verbonden. Samen studeren, dat werkt niet voor ons, maar het is leuk dat we hetzelfde studieprogramma doorlopen. Het ene weekend zijn we samen, het andere doen we ieder ons eigen ding. Ik vind het belangrijk dat we daar een gezonde balans in houden. Wel praten we al serieus over de toekomst en over samenwonen. Ik denk dat we ver gaan komen. Het voelt goed.”

Bekijk ook onze Valentijn campusvideo ‘Op de campus: flirten anno 2023’.

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *