Podcast: Van Hier tot Gender – Joris (aseksueel)

Interviews over diversiteit en inclusie met HAN'ers uit de LGBTQIA-gemeenschap

In onze podcast Van Hier Tot Gender gaat redacteur Olga in gesprek met HAN-studenten en -medewerkers uit de LGBTQIA-gemeenschap. Van non binair tot transgender en alles ertussen.

In deze aflevering praat Olga met Automotive-student Joris. Hij is aseksueel en aromantisch. Dat betekent dat hij geen seksuele aantrekkingskracht ervaart naar anderen een geen behoefte heeft aan een romantische relatie.

Joris vertelt hoe hij ontdekte dat hij aseksueel is (“Eigenlijk via Reddit, daar las ik over aseksualiteit en herkende mezelf erin”), hoe het is om overal om je heen geconfronteerd te worden met seks en relaties (“In elke film en serie zit wel een seksscène of gaat het over relaties, terwijl het vaak helemaal niet belangrijk is voor het verhaal”) en waarom het van belang is dat er zoiets is als de GSA (Gender & Sexuality Alliance) op de HAN (“een plek voor studenten met wat voor geaardheid of gender dan ook én een bron van informatie en voorlichting”).

Natuurlijk stellen we ook Joris de vraag: is de HAN inclusief genoeg? Of valt er nog wat te verbeteren volgens hem? En hoe zit het bij de opleiding Automotive? Luister nu!

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *