Studerend Nijmegen haalt geld op voor goede doelen tijdens RAGweek

12 t/m 19 april 2023

Van veilingen en loterijen tot sportwedstrijden en speurtochten op de campus: HAN- en RU-studenten trekken tijdens de Nijmeegse RAGweek 2023 alles uit de kast om zoveel mogelijk geld op te halen. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Jalihal en Esther Vergeer Foundation.

Voor de zestiende keer op rij wordt de RAGweek in Nijmegen georganiseerd. In samenwerking met studie-, studenten- en sportverenigingen, organiseert het bestuur talloze activiteiten om geld op te halen voor één nationaal en één internationaal goed doel. Het afgelopen jaar is er een recordbedrag opgehaald van maar liefst €47.201,38 wat naar Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation ging.
 
Openingsmarkt op de campus
Op het programma staan dit jaar onder andere sportwedstrijden, veilingen, een spelletjesavond, een talentenshow, een roze lunch en Scavenger hunt op de RU- en HAN-campussen. En uiteraard héél veel feesten en borrels, waaronder DansgedRAG, een groot feest in de Molenstraat op 18 april. Op donderdag 13 april is er een HAN openingsmarkt op het campusplein van Kapittelweg 33/Laan van Scheut 2. Studenten kunnen hier struinen langs kraampjes van studieverenigingen voor bijvoorbeeld poffertjes, massages en andere ludieke acties in ruil voor een kleine donatie. Ook worden de hele week op verschillende plaatsen Witte Waanzin RAGbiertjes verkocht, en als vaste prik de traditionele ‘Sexy met Stijl bestuurskalender’.

De totale opbrengst wordt op dinsdag 23 mei 2023 in Café Van Buuren bekendgemaakt en gaat naar Esther Vergeer Foundation en Stichting Jalihal. De eerste helpt kinderen met een lichamelijke beperking ‘gewoon’ te sporten bij een gewone vereniging. De tweede zet zich in voor kansarme vrouwen op het platteland van India zodat zij structureel zelfstandig kunnen worden. In het gebied heerst grote droogte waardoor de grond moeilijk te gebruiken is voor landbouw. De stichting heeft een project opgezet waarin ze een miljoen bomen en struiken planten. Naast dat de grond verbeterd wordt, zorgt het project voor meer werkgelegenheid

Het zeskoppige bestuur (allen RU-student) heeft het nationale en internationale doel zorgvuldig gekozen. “We hebben gelet op de ANBI-status (algemeen nut beogende instelling), het CBF-keurmerk (voldoet aan strenge kwaliteitseisen) en hoeveel impact de donatie zou maken,” aldus RAGweek voorzitter en RU-student Geografie, Planologie en Milieu Jerom den Rooijen. “We weten waar we het voor doen.”

Maatschappelijke betrokkenheid
Sinds de zomer van 2022 is het bestuur druk met alle werkzaamheden. Het afgelopen half jaar zijn er tal van activiteiten georganiseerd. “Het is een intensieve job mede door alle verschillende samenwerkingen”, vertelt Den Rooijen. “Ik vind het heel spannend of alles goed gaat verlopen deze week. Dat zal veel voldoening geven maar we zijn nu al ontzettend trots. Zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichtingen is niet het enige doel. We willen maatschappelijk bewustzijn en betrokkenheid onder studenten vergroten. Gezelligheid en liefdadigheid gaan hand in hand.”

Het volledige programma van de Nijmeegse RAGweek 2023 vind je hier.

Interesse om je als bestuurslid van RAGweek Nijmegen 2024 in te zetten? Je kunt je tot 24 mei 2023 aanmelden voor een kennismaking. Stuur een mail naar info@ragweeknijmegen.nl

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *