RAGweek Nijmegen bestuur 2022

RAGweek Nijmegen 2022: voor en door studerend Nijmegen

Van 9 t/m 16 maart

Tijdens de jaarlijks terugkerende RAGweek zetten leden van Nijmeegse studie-, studenten- en sportverenigingen zich in om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation.
 
De RAGweek wordt voor de 15e keer in Nijmegen georganiseerd. In samenwerking met studie-, studenten- en sportverenigingen, organiseert het bestuur talloze activiteiten om geld op te halen voor één nationaal en één internationaal goed doel. Het afgelopen jaar was de RAGweek in verband met de coronamaatregelen noodgedwongen volledig digitaal. Desondanks werd er een recordbedrag opgehaald van maar liefst €43.333,20, wat naar de stichtingen De Hond Kan De Was Doen en Right To Play ging. 
 
Biercantus in de Goffert
Dit jaar is de RAGweek als vanouds en mag er naar hartenlust samen gegeten en gefeest worden. Op het programma staan onder andere een biercantus in het Goffertstadion, een kaRAGoke-avond in de Thiemeloods, een benefietconcert in Brebl, veilingen, sporttoernooien en héél véél borrels. Ook worden er de hele week loten, speciaal lentebok RAGbier en de traditionele Sexy-met-Stijl-kalender verkocht. Vandaag wordt er op de campus van de HAN een aftrap gegeven met een openingsmarkt (08.30 uur tot 15.30 uur). Studenten kunnen hier in ruil voor een kleine donatie een spelletje spelen, foto’s laten maken en een hapje eten. 
 
Elke euro telt
De opbrengst van de week wordt in mei bekend gemaakt en gaat naar Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation. De eerste deelt maaltijden uit aan dak- en thuislozen in Nijmegen, de tweede zet zich in voor weeskinderen in Guinee in West Afrika. RAGweek-voorzitter Famke Reidinga: “We hopen veel geld op te halen voor deze goede doelen, maar het is geen wedstrijd met afgelopen jaar. Er is dan ook geen streefbedrag want elke euro telt. Daarnaast hopen we zoveel mogelijk studenten te bereiken en altruïsme te vergroten.”
 
Het volledige programma van de RAGweek vind je hier.

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *