Oproep: loop samen met je HAN-collega’s de Airborne Wandeltocht op 2 september

De Arnhemse HAN-conciërges Peter Mooten en Merphin Turangan kwamen tijdens hun koffiepauze op het idee om in september de Airborne Wandeltocht te maken. HAN-collega’s van de tentamenorganisatie, waaronder Jolanda Spek, raakten enthousiast en lopen mee. Nu roepen ze andere HAN’ers op om ook mee te doen. “Het is gezellig, verbindend én in een mooie omgeving.”

Waarom de Airborne Wandeltocht en niet de Vierdaagse? Peter lacht: “Dat is meteen 4 dagen en minstens 30 kilometer per dag. Bovendien zitten we hier op de Arnhemse campus, hè!” Jolanda, grappend: “Als typisch Arnhems meisje ben ik uiteraard óók voorstander voor een wandeling in deze omgeving!”

Mogen Nijmeegse HAN’ers wel aansluiten dan? Wederom gelach door Peter en Jolanda. “Ja, natuurlijk! We zitten maar te dollen. We vinden deze wandeling een mooie gelegenheid voor álle HAN-collega’s om elkaar in een andere omgeving te zien en spreken. Het maakt dus niks uit op welke afdeling of opleiding je werkt en waar je vandaan komt: als je het leuk vindt om te wandelen: voeg je bij ons!”

Een ander verschil met de 4-daagse is dat de Airborne-tocht maar één dag is en dus toegankelijker. Jolanda: “Je kunt kiezen uit 10, 15, 25 en 40 kilometer. Er is voor iedereen een afstand die te doen is. Je hoeft dus niet ruim van tevoren als een gek te trainen als je geen ervaren wandelaar bent, maar kunt wel voor meer uitdaging kiezen als je dat wilt.”

De dag zelf
Het idee is dat iedereen elkaar op zaterdag 2 september om 10:00 uur treft bij het startpunt, in Sportpark Hartenstein in Oosterbeek. “Het is heel vrijblijvend”, benadrukt Peter. “Je koopt van tevoren online je eigen ticket (11 euro- red.) en op de dag zelf zien we elkaar. Behalve dat het ontzettend gezellig is, is het een prachtige wandeling vol momenten van bezinning.”

Peter: “Er zijn in 1944 bij de Slag om Arnhem een hoop mensen, vooral jonge jongens uit Groot-Brittannië en Polen, gestorven om ons land te bevrijden van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Bij de begraafplaats staan we daar bij stil. Dat levert mooie gesprekken op, maar ook respect voor hun opoffering en dankbaarheid voor onze vrijheid.”

Hoe gaat het verder in z’n werk? Peter: “Je kunt mij mailen als je met ons mee wilt lopen: peter.mooten@han.nl. Of je verschijnt op de dag zelf bij het startpunt en zoekt ons op. We willen nog speciale HAN-shirtjes laten maken, zodat we elkaar herkennen.”

Over de Airborne Wandeltocht:
De Airborne Wandeltocht is is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944. Het vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september in Oosterbeek. De eerste ‘Airbornemars’ vond al in 1947 plaats, georganiseerd door de Politie Sport Vereniging Renkum. De tocht, inmiddels bestaande uit vier routes, is een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

Alle reacties (1)

Manuela Hermens

Wat een leuk idee. Vanuit Nijmegen zal in ieder geval een delegatie van HAN Mondzorgkunde mee gaan doen.

likes Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen