Waar zal mijn column deze keer over gaan?
Columnist Nina Rouwenhorst heeft zo veel te doen, en dan moet ook die column nog worden geschreven. Waarover dit keer? Johan Derksen? Het Songfestival? Of gaat ze toch maar eerst de was doen? Of dat boek uitlezen?
Het lastige aan columnist zijn is een onderwerp verzinnen. Ik heb niet altijd meteen een concreet idee en dan kan ik uren naar een leeg Word-document staren, terwijl de afleveringen van Grey’s Anatomy op de achtergrond maar blijven doorlopen. En soms heb ik zo veel ideeën dat ik niet weet wat ik moet kiezen. Zo wil ik deze week schrijven over hoe de situatie met Johan Derksen maar weer eens bewijst dat cancel culture niet bestaat, dat ik van mening ben dat geld wel degelijk gelukkig maakt en ik zou ook best wel een aantal woorden kunnen tikken over het Songfestival.
Dan moet je keuzes maken: kan ik hier daadwerkelijke 500 woorden over schrijven zonder dat het langdradig wordt? Is het wel actueel en spreekt het mensen aan? Wat vind ik zelf het belangrijkst? Ik ben uiteindelijk degene die het moet typen. Als je iets moet schrijven dat je eigenlijk niet leuk vindt, wordt het voor de lezer ook niet vermakelijk. En het is niet alsof een column schrijven het enige is dat ik moet doen, was het maar zo’n feest. Ik blijf een volwassen(ish) persoon, dus ik heb ook nog andere verantwoordelijkheden en een hele lijst aan dingen die ik nog moet doen.
De grote vraag blijft dan altijd, wat doe ik eerst? Ga ik nu eerst de was doen, besluiten waar ik deze column over ga schrijven of toch het boek uitlezen dat al een tijdje op mijn nachtkastje ligt? De was doen is niet heel veel moeite, dus het is logisch dat dat als eerste gebeurt, toch? De column is eigenlijk het belangrijkst; heeft dat dan geen voorrang op de rest? Het boek wordt heel spannend, dus als ik voor mezelf zou kiezen — wat soms ook belangrijk is — lees ik die eerst uit.
Nu zijn we inmiddels twee afleveringen Grey’s verder en heb ik nog niets gedaan, behalve huilen om fictieve dokters die nogal onnozele keuzes maken in het leven.
Okay Rouwenhorst, wat zou je schrijven over je lijstje aan onderwerpen: zit er iets tussen waarmee je iets kunt? Wat zou de opzet zijn?
– Ik vind Johan Derksen een enorme lul en snap niet hoe Talpa het in zijn hoofd heeft gehaald om het programma nieuw leven in te blazen, maar ik verbaas me wel vaker over keuzes van familie De Mol.
– Het niet hebben van geldzorgen zorgt voor een bepaalde stabiliteit. Daardoor hoeft men minder te piekeren en is het makkelijker om bepaalde kansen aan te pakken en dingen te doen die anders misschien te veel geld zouden kosten. Dus indirect maakt geld het mogelijk om makkelijker gelukkig te zijn. Misschien heb je er alleen niet heel veel van nodig.
– ik wil Oekraïne van harte feliciteren met de overwinning, al was ik zelf voor Armenië. Beetje jammer van die twintigste plek, maar je kunt niet alles hebben.
De was zit inmiddels in de machine, het boek is uit, nu de column nog.
Nina Rouwenhorst studeert Lerarenopleiding Geschiedenis bij de HAN. Ze schrijft om de week een column voor SAM. Lees haar vorige bijdrage hier.
Alle reacties (1)
Nina Rouwenhorst: Mijn lichaam is klaar voor de zomer - SAM by HAN
[…] Geschiedenis van de HAN. Ze schrijft om de week een column voor SAM. Lees haar vorige column hier. Aan het eind van dit studiejaar stopt Nina met columns schrijven. We zijn op zoek naar een […]