Stage lopen bij… Burgers’ Zoo (1/3)

“Hoeveel mensen studeren er nou af bij een dierentuin?”

Vierdejaars Human Resource Management Bram (21) loopt vier maanden stage bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Hij is druk met een afstudeeronderzoek voor de HR-afdeling. “Ik liep twee weken op alle verschillende afdelingen mee.”

STAGEPLAATS
“Mijn minor arbeidsrecht liep uit waardoor ik me wat laat verdiepte in mijn afstudeerstage. Dat werd mijn geluk: toevallig werd deze stageplaats laat gedeeld in het stageportaal. Anders was de plek al ingevuld. Het ging om een learning & development-onderzoek bij de HR-afdeling van Burgers’ Zoo. Het sloot mooi aan omdat ik hier nog niet veel mee te maken heb gehad tijdens mijn studie. Zo maak ik kennis met meer vlakken van HR.”

WERKWEEK EN VERGOEDING
“Ik ben vier dagen op kantoor en werk één dag thuis. Verder hebben we op school nog intervisie- en terugkomdagen met de afstudeergroep. Burgers’ Zoo heeft liever niet dat ik deel hoeveel stagevergoeding ik krijg.”

ONDERZOEK
“Mijn afstudeeronderzoek is gericht op het bevorderen van een leercultuur binnen Burgers’ Zoo. Ik heb de huidige leercultuur van de gehele organisatie door middel van een enquête in beeld gebracht. De niveaus die ik daarvoor gebruik zijn: medewerker, taak, team, organisatie en omgeving. De resultaten bespreek ik met bepaalde medewerkers. Wat zijn pijnpunten, wat gaat goed en hoe creëren we draagvlak voor een nieuwe manier van werken? Met alle bevindingen werk ik een conclusie en advies uit. Ik heb daarnaast drie eindkwalificaties waaraan ik moet voldoen: de innovator, HR-professional en HR-strateeg. In juni heb ik mijn eindgesprek met twee beoordelaars vanuit de HAN. Ook mijn begeleider vanuit Burgers’ Zoo is daarbij aanwezig.”

LEUKSTE ONDERDEEL
“In gesprek gaan met medewerkers, van dierenverzorgers tot horecapersoneel. Ik liep twee weken op alle verschillende afdelingen mee. Zo hielp ik met hokken schoonmaken, dieren verplaatsen, voedsel verspreiden en dieren voeden. Onder anderen in de verblijven van de gorilla’s, chimpansees en de giraffen. Ook heb ik bij de ticketcontrole en in de horeca gewerkt. Alles om een beter beeld te krijgen van het reilen en zeilen op de diverse werkvloeren. Geweldig om te doen, echt een unieke ervaring. Hoeveel mensen studeren er nou af bij een dierentuin?”

UITDAGING
“Het is voor mij een uitdaging om me aan het tijdpad van de stage te houden en mijn onderzoek en conclusie op tijd af te krijgen. Ik ben niet veertig uur in de week productief. Soms gaat het schrijven moeizaam, dan moet ik in het weekend nog aan de bak om het in te halen.”

NA MIJN AFSTUDEREN
“Ik ga op vakantie in de buurt van Saint-Tropez. Verder wil ik met een vakantiebaan geld verdienen. Ik twijfel nog over een master of fulltime werken. Ik kan eventueel in februari instromen, dan heb ik meer tijd om geld te verdienen en een gedegen keuze te maken.”

DROOMBAAN
“Ik heb nog geen idee. Ik moet dingen uit gaan proberen om te kijken wat er bij me past.”

Lees ook: In het mbo is sprake van uitbuiting en discriminatie bij stages. Hoe zit dat in het hbo?

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *