Studievereniging Pabo Arnhem kiest naam: LeerKRACHT!

“Het past bij leraren die durven staan voor hun visie”

Het was de laatste hobbel die de nieuw opgerichte studievereniging van de Arnhemse Pabo moest nemen: het kiezen van een naam. De kogel is inmiddels door de kerk: het wordt SV LeerKRACHT!. Nu kan de vereniging officieel van start.

Kartrekker en medeoprichter Juup Houthuijzen vertelt hoe voor de keuze van een naam de democratische weg werd bewandeld: “We riepen de Arnhemse Pabo studenten op een naam in te sturen, passend bij het vakgebied educatie. Dat leverde ongeveer 50 inzendingen op, waaruit wij er als oprichters 4 kozen. Na een extra ingelaste stemmingsronde bleven de namen ‘Meestermind’ en ‘LeerKRACHT!’ over. Meestermind kwam te veel in de buurt van Meesterlijk, de al bestaande studievereniging van de Pabo in Nijmegen, dus werd het LeerKRACHT!.”   

Juup is blij met de gekozen naam. “Het is een speelse naam, die je op verschillende manieren kunt interpreteren. En, de naam past bij leraren met een visie op hun vak, die daarvoor durven te gaan staan. Dat past bij onze opleiding.”

De Academie Educatie heeft inmiddels ingestemd met de naam. Een volgende stap is de gang naar de notaris en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In de tussentijd organiseert de vereniging in oprichting morgen een informatiemiddag, waar studenten uitleg krijgen over de bestuursfuncties, commissies en bijbehorende vacatures. Ook wordt het nieuwe beeldmerk gepresenteerd, ontworpen door Jet Hoebink. Juup: “Een stemming over de kleuren leverde een keuze op voor de Airborne kleuren: donkerrood en lichtblauw, wat ons betreft heel passend bij Arnhem.”

Lees hier het eerdere interview met de oprichters van studievereniging ‘LeerKRACHT!’

Instagram: @sv.leerkracht 

Alle reacties (0)