Elise kookt voor SAM: Pink Pasta

Recept met betaalbare seizoensgroente

Bomvol vitamine C en ijzer zijn rode bieten niet alleen superlekker, je kunt er ook van alles mee maken. Dit keer een geweldige roze bietenpasta om een spetterende avondmaaltijd op tafel te zetten.

Recept PINK PASTA

  • Voor je begint, week je de cashewnoten in warm water. Laat deze 1 á 2 uur staan.
  • Kook vervolgens de pasta 8-10 minuten, giet deze af en zet opzij (tip: gooi een scheutje olijfolie en een snufje zout na het afgieten bij de pasta en meng goed, hierdoor gaat de pasta niet plakken).
  • Fruit in een koekenpan de ui en knoflook in een scheutje olijfolie en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Doe dit knoflook-ui-mengsel in de blender of keukenmachine en voeg de rode bietjes, geweekte cashewnoten, het citroensap, de kokosmelk, de groentebouillon en een beetje peper toe en mix dit tot een romige dikke saus. Voeg meer kokosmelk toe als de saus te dik is.
  • Doe de gebakken groenten in een blender of keukenmachine en voeg de rode bietjes, edelgistvlokken, geweekte cashewnoten, citroensap, kokosmelk, groentebouillon en een beetje zwarte peper toe en mix het goed tot een dikke en romige saus. Voeg meer kokosmelk toe als de saus te dik is.
  • Giet de saus bij de gekookte pasta en verwarm het nog even op een laag vuur.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met feta, verse basilicum en walnoten. Eet smakelijk! 

 Ingrediënten voor 4 personen

  • 350g volkorenpasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout, naar smaak
  • 500g rode bieten, groot en gekookt
  • 80 g cashewnoten
  • 2 el citroensap
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el edelgistvlokken
  • 75g feta
  • 25g walnoten
  • basilicum
  • olijfolie

Kosten: € 8,40

Benodigdheden 

  • Koekenpan
  • kookpan
  • blender of keukenmachine

Geen zin in een bietenpasta, maar wel in een bietburger? Bekijk de video van studenten Food & Business die vorige maand een vegetarisch burger hebben gemaakt.

Elise Hendriks is 19 jaar en studeert Food & Business op de HAN. In het dagelijks leven vind je haar op de hockeyclub, in de sportschool, in de keuken of verschuild achter haar camera. Die neemt ze overal mee naartoe. Samen met sporten en koken is fotograferen haar passie en doet ze dit het liefst elke dag. Speciaal voor SAM bedenkt Elise elke maand een recept met een seizoensgroente. Hiermee hoopt ze haar medestudenten meer inspiratie te geven om gezond, goedkoop en vooral lekker te koken.

Alle reacties (1)

Paul Lange

Heel mooi Elise! Ik ga deze thuis proberen 😋

likes Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *