Bridget Kievits: De laatste loodjes

Bridget blogt

Laatst liep ik weer eens tussen een stoet studenten van het stationnetje Arnhem Presikhaaf naar de Ruitenberglaan 31. Het was een gekwetter van jewelste: over docenten die moeilijk deden (“die man spoort gewoon niet, weet je”), over de vragen van het tentamen van gisteren (“Wat had jij bij 4b? Nee eikel, die vraag ging niet over een yield-spanning, die ging over een twiks-spanning!”). Ik weet de juiste technische terminologie niet, dus dit is even mijn vrije weergave van de termen.

Het klonk tamelijk opgeruimd en opgewekt ondanks de wat zorgelijke inhoud. En er heerste al een aangename soort zomer-spanning. Je kon merken dat dit de laatste loodjes waren, en dat iedereen zich schrap zette voor nog één tentamen, nog één presentatie, en dat dan de zomer kon beginnen. Dat zie ik ook in de lokalen om ons heen: presentaties van zenuwachtige studenten, met in een cirkel om hen heen, hun klasgenoten, druk bezig feedback op te schrijven, en onderwijl denkend: dat deed ik beter. Of juist: shit, dit is echt beter dan mijn pitch!

Deze tijd van het jaar is altijd ook weer een afscheid: van hele groepen studenten die afstuderen, hun diploma in ontvangst nemen, en vervolgens de wijde wereld in trekken. Ik word daar altijd een tikje melancholisch van, maar de blijdschap en trots overheerst toch: op die studenten, maar ook op al die docenten, begeleiders, ondersteuners, kortom alle HAN’ers die deze studenten in de afgelopen jaren hebben begeleid om dat felbegeerde papiertje te halen, en daarmee een goede start te geven in hun professionele leven. Dat is onze core-business tenslotte, en elke lichting die afstudeert is daar het bewijs van.

En dan is dit tenslotte ook mijn afscheid als SAM-blogger. Ik heb het met veel plezier gedaan, maar na vier jaar vond de redactie dat het een mooi moment was om het stokje over te dragen, en dat ben ik zeer met ze eens. Het was leuk om eens in de drie weken met jullie te delen wat mij als bestuurder zoal bezighield, of wat mij, binnen of buiten de HAN was opgevallen. Ik twijfel er niet aan dat de redactie een goede opvolger in petto heeft. Voor nu, vanaf deze plek, wens ik iedereen een heel fijne zomer. Als jullie nog even te gaan hebben: succes met de laatste loodjes. En als straks de vakantie aanbreekt: geniet ervan, rust goed uit, en tot ziens in augustus!

Bridget Kievits is lid van het College van Bestuur van de HAN. Zij heeft sinds november 2018 elke drie weken een blog voor SAM geschreven en gaf ons zo een inkijkje in de werkzaamheden van het CvB. Bridget bezit het talent van het observeren en de kunst van het omschrijven van mensen en gebeurtenissen om haar heen, van studenten tot buschauffeurs. Dit is haar laatste blog. Lees haar vorige bijdrage hier.

Alle reacties (2)

Einte Visser

Bedankt voor alle mooie observaties Bridget. Je bent een bestuurder met oog en hart voor de student en dat is ontzettend waardevol. Een fijne zomervakantie voor jou!

likes Reageer

Bridget Kievits

Dank je wel Einde, voor je aardige reactie! Ik heb het met veel plezier gedaan. Alvast een heel fijne zomer gewenst. Hartelijke groet, Bridget

likes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *