Even voorstellen: kookvlogger Elise
Elke maand kookinspiratie van een student Food & Business
Food & Business-student, fotograaf en kookvlogger Elise Hendriks (20) weet wat medestudenten graag eten. Op SAM inspireert ze met slimme recepten die je zo op tafel tovert. We stellen haar aan je voor, deze bezige bij. “Ook ik heb weinig tijd en zo veel te doen.”
Waarom koos je voor de studie Food & Business aan de HAN?
“Ik ben een mensen-mens. Na het vwo wilde ik eigenlijk geneeskunde of psychologie studeren, maar het werd Food & Business. Toch liever praktijkgericht leren dan de boeken in. Ik heb een passie voor koken, bakken en gezonde voeding. Altijd al gehad, maar tijdens de coronapandemie maakte ik er echt tijd voor vrij. Verder ben ik business-georiënteerd. Ik kom uit een familie van ondernemers. F&B is een brede opleiding. Het liefst ben ik met verschillende dingen tegelijkertijd bezig.”
Jouw agenda zit behoorlijk vol. Wat doe je allemaal naast je studie?
“Ik ben vijf dagen per week op de hockeyclub in Bemmel om te trainen, training te geven en een team te coachen. Ik fitness drie keer per week. Sporten geeft me energie en maakt mijn hoofd leeg. Daarnaast heb ik twee vaste oppasadressen, ben ik zelfstandig fotograaf en maak ik vlogs voor SAM. Het is veel ja, maar drukke dagen geven me voldoening. Mijn oma en mijn moeder zijn hetzelfde, altijd bezig. Weinig tijd en zo veel te doen.”
Wat fotografeer je?
“Familie, zwangerschap en ‘new born shoots’, maar ook bruiloften en evenementen. Sinds een klein jaar sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb geen fotografie-opleiding gevolgd. Maakte het mezelf eigen door eindeloos te oefenen. Dankzij een tante rolde ik erin. Ze vond mijn foto’s mooi en gaf me een opdracht. Ze stond erop dat ik daar een betaling voor kreeg. Zo begon het.”
Voor een student heb je dan behoorlijk wat inkomsten. Spaar je ergens voor?
“Ik hoef niks te laten maar ik mijd onnodige uitgaven. Ik geef geld uit aan cameraspullen, uitgaan en vakanties. Een les om 09.00 uur weerhoudt me niet om de dag ervoor tot 05.00 uur te stappen in Nijmegen, haha. En ik wil de wereld zien. Het is mijn droom om reizen in de toekomst met mijn werk te combineren. Stages wil ik ook zo veel mogelijk in het buitenland lopen. Een vriend van mijn vader heeft me een stageplaats aangeboden bij een chocoladefabriek in Johannesburg. Ik moet het met school nog regelen maar dat is het plan.”
Eén keer per maand ben je op SAM te zien met een kookvlog. Wat kunnen studenten verwachten?
“Ik kook mijn eigen favoriete, gezonde recepten in verschillende keukens. Bij mijn opa en oma, vriendinnen en thuis bijvoorbeeld. Ik wil studenten inspireren om net dat beetje extra te geven in de keuken, zonder dat het koken ze veel moeite, tijd of geld kost.”
Sinds januari 2024 maakt Elise kookvlogs voor SAM. Volgende week kookt ze verse pasta met een heerlijke tomaten- en paprikasaus. Houd onze instagrampagina in de gaten voor haar video’s.
Alle reacties (0)