Elise kookt voor SAM: plaattaart met witlof en brie

Voor de maand maart kiest kok Elise voor seizoensgroente witlof. Deze gebruikt ze als belangrijk ingrediënt in een plaattaart. De andere hoofdrolspeler is brie.

INGREDIËNTEN:

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 4 stronken witlof
  • 2 rode uien
  • 1 ei (middelgroot)
  • 1 appel
  • 180 gram brie
  • 150 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 80 gram walnoten
  • 4 eetlepels honing

ZO MAAK JE HET:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de rollen bladerdeeg over twee bakplaten en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Zet de bakplaat enkele minuten in de oven (terwijl deze aan het voorwarmen is) zodat hij iets kan voorbakken. Hierdoor krijg je straks een gare bodem.
  • Haal de bakplaat uit de oven en smeer de bodem in met crème fraîche.
  • Snijd de appel en brie in kleine plakjes en snijd de witlof in kwarten en haal de (bittere) kern eruit, snij dan door midden.
  • Hak de walnoten grof en snijd de ui in dunne ringen.
  • Verdeel de witlof, brie, ui, appel en de walnoten over de bodem.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Druppel de honing erover en naar smaak nog een beetje peper en zout.
  • Kluts het eitje in een kom en bestrijk de randjes van de plaattaart.
  • Bak de plaattaart in 20 tot 25 minuten in de oven en serveer warm op tafel. Eet smakelijk!

KOSTPRIJS: €13,35 VOOR 4 PERSONEN

Bekijk hier het vorige recept van Elise: spicy boerenkool met noodles

Over de kok:

Elise Hendriks is 19 jaar en studeert Food & Business op de HAN. Speciaal voor SAM bedenkt ze elke maand een recept met een seizoensgroente. Hiermee hoopt ze haar medestudenten meer inspiratie te geven om gezond, goedkoop en vooral lekker te koken.

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *