Die ene student en ik, #11: Gerdjan Kipping

In deze aflevering praat hoofdredacteur Hanneke Sizoo met docent HBO-Rechten Gerdjan Kipping over zijn herinnering aan een bijzondere student.

Tijdens de coronaperiode zag Gerdjan de ‘struggle’ van studenten met eenzaamheid, depressie en werkdruk. Hij bood hun een luisterend oor maar vertelde hen ook over hoe hij zelf kort daarvoor vastliep in zijn werk. Gerdjan benadrukt het belang van empathie. Van docenten voor studenten, maar ook voor iedereen die werkzaam is in de rechtspraak. Of dat nu voor de sociale advocatuur of voor een kantoor op de Zuid-as is, het geldt altijd. 

Gerdjan Kipping, docent HBO-Rechten

Luister hier naar aflevering 10, waarin een interview met Frank Vonk, docent en beleidsmedewerker van Onderwijs, Onderzoek en Kwaliteitszorg (OOK)

Over de podcast 

‘Die ene HAN-student en ik’ is een tweewekelijkse podcast van SAM, het journalistieke podium van de HAN. Hoofdredacteur Hanneke Sizoo praat iedere aflevering met een medewerker van de HAN, over een herinnering aan een student die hen raakte of inspireerde. De podcast sluit af met een tip aan een collega.  

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *