Elise kookt: zelfgemaakte pizza met pesto en tomaat

Studentenrecepten inspiratie #10

Speciaal voor sportende HAN-studenten tovert Elise vandaag een ‘proteïnerijke pizza’ op tafel. Met veel eiwitten. Een keertje wat anders dan saaie kwark na je work out, zegt de F&B student en kookvlogger. “En wie houdt er nou niet van pizza?”

Vandaag op het menu: zelfgemaakte pizza met pesto en tomaat

Kookinspiratie voor studenten

Gezond, goedkoop en vooral lekker. Tweedejaars F&B-student en kookvlogger Elise Hendriks (20) weet wat medestudenten graag eten.

Haar slimme recepten tover je bovendien zo op tafel. Elke maand deelt ze haar eigen favorieten om jou te inspireren.

Dit heb je nodig (voor twee pizza’s):

Voor het deeg:
500 gram cottage cheese 
4 eieren
120 gram bloem

Voor de topping:
6 tomaatjes
60 gram geraspte kaas
90 gram pesto (vers of uit een potje)
handje verse basilicum

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden 
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng tot een beslag
  3. Giet het beslag op een met bakpapier bedekte bakplaat 
  4. Bak de bodem van de pizza 20-25 minuten in de oven
  5. Snijd ondertussen de tomaatjes 
  6. Zodra de bodem goudbruin kleurt, haal je deze uit de oven
  7. Bestrijk deze met de pesto en bestrooi met de kaas, tomaatjes en basilicum
  8. Bak voor ongeveer 5-10 minuten de pizza in de oven
  9. Even laten afkoelen

    EET SMAKELIJK!

    Totale kosten: ongeveer €12,-

Lees ook: Even voorstellen: kookvlogger Elise

Eerdere recepten van Elise op SAM:

Crispy rice salad
Een kleurrijke pokébowl
Schelpjespasta met verse paprika-tomatensaus
Riso pasta met spinazie en feta

Street taco’s met bloemkool
Kip teriyaki met broccoli
Plaattaart met witlof en brie
Spicy boerenkool met noodles

Alle reacties (0)

Reageren? Hou je dan wel aan de spelregels.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *