Elise kookt: een kleurrijke pokébowl
Studentenrecepten inspiratie #7
De pokébowl is razendpopulair als afhaaleten, maar je maakt het net zo makkelijk zelf, zegt kok Elise. Helemaal naar smaak. Scheelt ook behoorlijk in de portemonnee. “Kleurrijk, lekker én gezond. Een ideaal gerecht om te vieren dat de tentamenweek er weer op zit.”
Kookinspiratie voor studenten
Gezond, goedkoop en vooral lekker. Tweedejaars F&B-student en kookvlogger Elise Hendriks (20) weet wat medestudenten graag eten. Haar slimme recepten (met als het even kan seizoensgroenten) tover je bovendien zo op tafel. Elke maand deelt ze haar eigen favorieten om jou te inspireren.
Vandaag op het menu: pokébowl met kip en kikkererwten
Elise: “De pokébowl is kleurrijk, lekker én gezond. Een ideaal gerecht om te vieren dat de tentamenweek er weer op zit. Dit gerecht is vullend genoeg als avondeten, maar kan ook prima als lunch gegeten worden. Eet je alleen? Bewaar dan een portie voor de volgende dag. Wees creatief met de toppings. Voeg toe wat je in huis hebt of wat je lekker vindt. Varieer bijvoorbeeld met radijs, zeewier, garnalen en mais.”
De ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram sushi rijst
4 kipschnitzels (kan ook vega, uiteraard)
pakje kikkererwten
zakje wortel julienne
1 witte kool of zakje voorgesneden witte kool
1 komkommer
200 gram sojabonen
1 bosui
1 limoen
2 el sesamolie
2 el knoflookpoeder
4 el sriracha mayo
700 ml water
10 el rijstazijn
2 el suiker
1 el zout
Bereidingswijze
1. Was de sushirijst en voeg dit toe aan een pan met water. Kook de rijst volgens de instructies. Goed proeven, het is zonde als de rijst nog te hard is.
2. Maak ondertussen een mengsel van sushi-azijn, suiker en zout. Als de rijst gaar is, gooi je het mengsel erbij en roer je dit goed door. Leg er dan een theedoek en deksel overheen en laat het even rusten.
3. Spoel de kikkererwten af en doe deze in een ovenschaal. Meng het met sesamolie, knoflookpoeder en zout. Bak deze een halfuurtje in de oven op 200 graden.
4. Kipschnitzels kun je zelf maken door kip te paneren met bloem, ei en panko. Of je koopt het kant en klaar. Bak beide kanten bruin tot het vlees gaar is.
5. Voeg de fijngesneden wortel en witte kool samen en breng op smaak met sriracha mayo, limoen en zout.
6. Snijd de komkommer en bosui klein.
7. Doe de rijst in een soepkom en top netjes af met alle groente en het vlees.
Eet smakelijk!
Kostprijs: €5,25 per portie (uitgaande van 4 porties)
Lees ook: Even voorstellen: kookvlogger Elise
Eerdere recepten van Elise op SAM:
Alle reacties (0)