Elise kookt: feestelijke kersthapjes

Studentenrecepten inspiratie #8

Studenten hoeven meestal niet het hoofdgerecht van het kerstdiner te verzorgen. Maar lekkere hapjes? Die zijn altijd welkom, zegt Elise Hendriks. De student Food & Business deelt drie suggesties die je zo op tafel tovert. Ook lekker voor de borrel.

Kookinspiratie voor studenten
Gezond, goedkoop en vooral lekker. Tweedejaars F&B-student en kookvlogger Elise Hendriks (20) weet wat medestudenten graag eten. Haar slimme recepten (met als het even kan seizoensgroenten) tover je bovendien zo op tafel. Elke maand deelt ze haar eigen favorieten om jou te inspireren.

Vandaag op het menu: drie feestelijke kersthapjes

Bladerdeeg feta kerstkrans

Dit heb je nodig: 

1 rol bladerdeeg
1/2 potje pesto 
200 gram feta
2 tomaten
1 ei
10 gram sesamzaadjes

Zo maak je het:

  1. Smeer de pesto uit over het bladerdeeg 
  2. Kruimel de feta fijn en strooi deze over de pesto heen
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes en top hiermee het geheel af
  4. Rol vervolgens het geheel op in de lengte
  5. Maak een krans door beide uiteinden naar elkaar toe te brengen
  6. Snijd diagonale sneetjes in de rol tot ongeveer halverwege
  7. Pak vervolgens bijvoorbeeld een rietje of lepel waarmee je in de sneetjes duwt waardoor deze iets uit elkaar gaan
  8. Smeer geklutst ei over het geheel en besprenkel met sesamzaadjes
  9. Bak voor ongeveer 45 min in de oven op 190 graden

Totale kosten €6,55

Tomaten burrata dip

Want een zelfgemaakte dip is zó veel lekkerder.

Dit heb je nodig:

2 doosjes cherrytomaatjes 
1 stokbrood
1 bol burrata
basilicum
extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

  1. Rooster cherry tomaatjes in olijfolie en zout in een oven op 190 graden voor 20 minuten
  2. Snijd ondertussen het stokbrood 
  3. Top af met burrata, zwarte peper en basilicum

Totale kosten €12,05

Carpaccio springrolls 

Carpaccio als voorgerecht is een makkelijke keuze. Wil je het net even anders serveren? Maak dan deze shared springroll kerstboom. 

Dit heb je nodig:

1 pakje carpaccio 
6 springroll vellen
handje pijnboompitjes
halve zak rucola
truffelmayonaise (of normale)
parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter (goed opletten dat het niet aanbrandt)
  2. Week de springrollvellen in water 
  3. Strijk deze plat en verdeel hierop de carpaccio
  4. Vervolgens doe je er wat truffelmayo en parmezaanse kaas op
  5. Deze top je weer af met pijnboompitjes, rucola, wat peper en olijfolie
  6. Vouw de springroll op zoals ik laat zien in de video
  7. Snijd de springroll in stukken en maak hier een leuke kerstboom van of serveer het als gehele springroll met bijvoorbeeld een truffelmayodip

Totale kosten ongeveer €18,-

Fijne feestdagen!



Lees ook: Even voorstellen: kookvlogger Elise

Eerdere recepten van Elise op SAM:

Een kleurrijke pokébowl
Schelpjespasta met verse paprika-tomatensaus
Riso pasta met spinazie en feta

Street taco’s met bloemkool
Kip teriyaki met broccoli
Plaattaart met witlof en brie
Spicy boerenkool met noodles

Alle reacties (0)

Reageren? Hou je dan wel aan de spelregels.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *