Elise kookt: lente plaattaart met groene asperges

Studentenrecepten inspiratie #12

Deze plaattaart valt in de categorie feestelijk tafelen, maar is super simpel om te maken. Ideaal wanneer je vrienden over de vloer krijgt of iets mee moet nemen naar een barbecue. Groene asperges zijn prijzig, maar de overige ingrediënten niet.

Vandaag op het menu: plaattaart met groene asperges

Kookinspiratie voor studenten

Gezond, goedkoop en vooral lekker. Tweedejaars F&B-student en kookvlogger Elise Hendriks (20) weet wat medestudenten graag eten.

Haar slimme recepten met seizoensproducten tover je bovendien zo op tafel. Elke maand deelt ze haar eigen favorieten om jou te inspireren.

Ingrediënten

1 pak bladerdeeg
1 ei
350 gram groene asperges
1 burrata (of bijvoorbeeld lactosevrije mozzarella)
1 pakje Parmaham (vega-optie: kappertjes)
2 el pijnboompitten
2 el sesamzaadjes
peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf
3. Kook de asperges in water voor 6 minuten
4. Leg op een bakplaat de bladerdeegplakken tegen elkaar zodat de hele bakplaat bedekt is
5. Strijk het ei hier met een kwastje overheen (je kunt het bladerdeeg ook insmeren met bijvoorbeeld geitenkaas, en het eimengsel op de rand)
6. Markeer de rand van de plaattaart met een mes en strooi de sesamzaadjes hier overheen
7. Giet de asperges af en leg ze op het bladerdeeg. Voeg peper en zout toe naar smaak
8. Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
9. Haal de plaattaart uit de oven wanneer deze gaar is. Verdeel de burrata en de parmaham over de taart. Wil je een zoute bite zonder vlees, kies dan bijvoorbeeld voor kappertjes
10. Voor de liefhebber: voeg pijnboompitten toe. Eventueel kort aangebakken zonder olie, let op, deze verbranden snel

EET SMAKELIJK!

Lees ook: Even voorstellen: kookvlogger Elise

Eerdere recepten van Elise op SAM:

Kleurrijke smoothiebowls
Zelfgemaakte pizza met pesto en tomaat
Crispy rice salad
Een kleurrijke pokébowl
Schelpjespasta met verse paprika-tomatensaus
Riso pasta met spinazie en feta

Street taco’s met bloemkool
Kip teriyaki met broccoli
Plaattaart met witlof en brie
Spicy boerenkool met noodles

Alle reacties (0)

Reageren? Hou je dan wel aan de spelregels.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *