Jaaroverzicht 2022 SAM Medewerkerspanel

SAM Medewerkerspanel: jaaroverzicht 2022

In dit jaaroverzicht van het SAM Medewerkerspanel zetten we de negen 2022-edities van ons panel nog eens handzaam voor jou op een rijtje. Veel leesplezier!

Moeten we in Nederland meer of juist minder gaan werken?
Werkgevers rukken van alles uit de kast om personeelstekorten weg te werken. Maar vooral jongeren zitten niet op hun banen te wachten. Vanwege vaste werktijden, saaie kantoortuinen of onbetaald overwerken. Hoe kijkt het SAM Medewerkerspanel eigenlijk tegen werk anno 2022 aan?

Wat doet de nucleaire dreiging met jouw gemoedsrust?
Liggen de HAN-collega’s uit ons panel wakker van Poetins nucleaire dreigementen of laat het hen Siberisch koud? Kortom, hoe zit het met hun gemoedsrust bij alle gekrakeel uit het Kremlin? En denken ze dat straks het doek voor ons valt, of denken ze daar liever helemaal niet over na?

Socials in het leven van HAN-medewerkers: lust of last?
Zijn de medewerkers uit ons SAM-panel fanatieke social media-gebruikers? En hoe verrijkt dit dan hun (werk)bestaan? Of volgen ze een zelfopgelegd socials-dieet? Of, nog een stapje verder, houden ze Insta, TikTok en co totaal buiten de deur? Een rondje langs de velden.

Is de HAN zelf slim, schoon en sociaal genoeg?
Het Koersbeeld van de HAN staat bol van de doelen en ambities om de wereld slimmer, schoner en socialer te maken. Klinkt geweldig, hè? Maar geven we zelf wel het goede voorbeeld? Van onze HAN-collega’s willen we weten: wat kan of moet de HAN absoluut slimmer, schoner of socialer doen?

Langere kerstvakantie, kortere zomervakantie?
Eerst was burgermeester Depla van Breda nog een roepende in de woestijn. Nu zeggen steeds meer bestuurders en zorgexperts het hem na: snijd aanstaande winter corona de pas af. Maak de kerstvakantie langer en de zomervakantie korter. Want hoe minder contacten in wintertijd, hoe minder kans op coronagolven. Goed plan?

Ga jij straks met je eigen servies rondsjouwen binnen de HAN?
Staatssecretaris Heijnen van Milieu zegt: “Wegwerpbekers en wegwerpmaaltijdverpakkingen zijn vanaf 2024 niet meer toegestaan op kantoor, in de horeca of op festivals. In plaats hiervan moeten herbruikbare borden of bekers worden gebruikt.” Is dat realiseerbaar? Gaan straks medewerkers en studenten met eigen mokken, borden en bestek rondsjouwen op de HAN?

Wat doe jij of wil je doen om de Oekraïense vluchtelingen te helpen?
De oorlog in Oekraïne, geen eind in zicht helaas. De stroom vluchtelingen uit dit Europese land houdt aan. Wat doet dit met je? En wat doe jij of wil je gaan doen om de Oekraïners te helpen? Vragen, gewetensvragen misschien wel, die we voorlegden aan ons panel.

Maken we ons drukker om de pandemie of om Poetin?
Hoewel corona allesbehalve voorbij is, vragen wij bij SAM ons af of de Nederlanders zich nog druk maken om Omikron en co. Of maken ze zich eerder zorgen over de plannen van het Kremlin? Ons panel spreekt zich uit.

“Geachte heer Dijkgraaf, beste Robbert, …”
In januari stond Robbert Dijkgraaf op het bordes van Paleis Noordeinde. Inmiddels is hij al weer even minister van Onderwijs. SAM vroeg een zestal HAN-medewerkers om hem te verblijden met hun persoonlijk wensenlijstje.

Werk jij bij de HAN en ben je niet bang om je mening te geven? Doe dan óók mee aan het SAM Medewerkerspanel! Lees er hier meer over en meld je aan via sam@han.nl.

Alle reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *